Saturday, April 29, 2006

Messuostoksia

Pihiys on päässyt iskostumaan kun tuntui hölmöltä ajatukselta maksaa monta euroa jostain pienestä purkillisesta perennanalkuja kun ihmisten puutarhoista niitä kuitenkin saa ihan ilmaiseksi. Erikoisempien kukkien hinnan ymmärrän kyllä, mutta minun hajamielisyydelläni ei kannata sijoittaa omaisuuksia taimiin joita ei sitten muista edes kastella...

Messuilta tarttui mukaan siitakepölli, sammakkoprinssi, muutama erikoinen kivi, narukerä virkkaukseen ja kasvien sidontaan, maatuvaa pajutyölankaa, siemenpusseja ja ilmapallot lapsille.

Eilen messujen jälkeen huhkin pihalla kuin hullu, kaivoin pensasmustikoille isot kuopat, istutin ne ja rakensin aidan ympärille. Lisäksi tein pajuaidan valmiiksi, istutin useita kuusentaimia ja pajunpistokkaita, kärräsin multaa ja vettä, punoin pienen pajupallon valmiiksi ja olin illalla aivan poikki.

Muistilista: Tee kivipuutarha valmiiksi, hanki perennoja, kivikkokasveja, kuusentaimia ja marjapensaan alkuja seinustalle kasvatettavaksi, tee kasvihuone ja suunnittele mitä sinne laitetaan, istuta siemeniä ja esikasvata kukkia. Suunnittele pihan pengerrystä, kerää kuusenoksat pois kuusiaidan luota, osta uusi harava ja kastelukannu. Ja haravoi.