Friday, August 4, 2006

Salaviestejä

Olen poiminut tuhansia ja taas tuhansia punaviinimarjoja ja mustaviinimarjoja. Käynti metsätien laidalla tuotti miltei litran vadelmia, on taas säilöntäaika parhaimmillaan. Kaikki on vain niin kuivaa, kukkapenkit, pihat, viljapelloilla on kuulemma tähkässä muutama hassu jyvä kussakin, kauran varsi on lyhyin naismuistiin.

Pakkanen pullistelee, onhan siellä jo 10 kiloa mansikoita, toivottavasti poikani ei tällä kertaa sulata pakastinta juuri kun saan sen täyteen. Pussitan mehumarjat koko talven varalle ja keitän mehua sitten pienissä erissä, mitä jääkaappiin mahtuu.

Omenoita ei taida tänä vuonna tulla ja Kaakkois-Suomi on ollut niin kuivana ettei mustikoita löydy kuin kourallinen ja nekin suurennuslasilla etsimällä. Sienistä ei ole mitään toivoakaan. Olkaa te onnellisia joilla mustikoita ja sieniä on :) Ehkä puolukoista tulee edes jonkinlainen sato, puolukkapuuro on herkkua.


Anjalan kartanonpuistossa on salakielisiä viestejä tekeviä toukkia. Puisto on yllätyksiä täynnä, veljeni näki kerran kartanon rantakalliolla itsensä Matildan lueskelemassa. Rouva vain oli kuollut jo vuonna 1928.