Tuesday, May 22, 2007

Puutarhainnostus

Sateella kaikki kasvaa nopeasti, koirakin:


Sain eräältä ihanalta mummolta pioneja ja läjäpäin muita ihania perennoja. <3

Olen työnaisen (ks.alhaalta) päättäväisyydellä kunnostanut kukkapenkkejä, löytänyt entisiltä istutusalueelta mukavia yllätyksiä (kuunliljoja) ja haaveillut suuria.

Pitäisi korottaa kukkapenkkejä...

...tehdä köynnöstukia, suunnitella pergola, ostaa taimia ja hankkia multaa. Paikallinen multasormi myy vain ei-oota kun menee kyselemään tarjous-kekkilän perään. Voisivat edes sanoa että onko sitä multaa tulossakaan lisää vai ei, ottaa pannuun tuollainen tietämättömyys. Voisin ostaa myös multaa jostain peräkärryllisen mutta mistäs ulkopaikkakunnalta muuttanut tietäisi ne parhaat ja halvimmat myyjät?

Mies teki luiskan, ja viiruhelpille löytyi kiva paikka sen vierestä. Syreenit pukkaavat lehtiä innolla.

Portaiden vierelle siirsin poimulehtiä, metsämansikkaa ja suikertavia kasveja.

Poimulehti on mielenkiintoinen kasvi, se pölyttää itse itsensä, ei risteydy muiden poimulehtien kanssa ja lehden syvennyksessä oleva pisara ei ole kastetta vaan lehden erittämää karvasta nestettä jota alkemistit muinoin himoitsivat yrittäessään muuttaa lyijyä kullaksi. Haltioitukaa kanssani ihmeellisestä poimulehdestä!

Kröhöm, jatketaan...
Ojanpohjalla kasvaa rentukoita, myöhemmin kesällä aukeavat kurjenmiekat. Pelloilta tuleva vesi on ravinteikasta ja ojanpohjalla kaikki kukoistaa.

Löysin metsästä koteloita ja niistä hautui hienoja pörriäisiä. Alla on horsmakiitäjä, ylemmästä ei tietoa.

"työnainen" sitkeä suomalainen nainen, kykenee päättäväisyyden ja sisun avulla uskomattomiin suorituksiin. vrt. Shetlanninponi.

4 comments:

mrs vsop said...

Onpa kaunis mäykky!

jori said...

Komea tuo kivipenger. Ja samoin nuo poimulehdet ovat iiihania. Multaa saa meilläpäin jäteasemalta omaan peräkärryyn noutaen kovin huokeaan hintaan. Jäteasema rouskis kompostoi mullan puutarhajätteistä ja hyvää on. Nyt kyllä tilattiin 20 kuutiota multaa, joltain pikkutoimittajalta ja maksoi 280€, mikä oli kyllä melkoisen kallis viimevuoteen verrattuna. Kannattanee kysyä vaikka kaupungin puutarhurilta, he tietävät hyviä mullan toimittajia.

Sanni said...

Hei, mie kyllä tietäsin mistä sitä multaa kannattaa kysellä. Ostin ite kaksi kuormurillista yheltä maatalon isännältä.

Sanni said...

Niin ja JOO! Haltioidun poimulehdistä. Musta ne on maailman ihanimpia ja niitä on kaikissa mun perennapenkeissä kastehtimassa. Historiallista aspektia ei ollutkaan tiedossani, joten kiitos siitä! :)))