Sunday, March 25, 2007

Kevätpuuhia

Kevät edistyy kovalla vauhdilla ja puutarhuritkin ovat innolla jo puuhissaan. Kasvihuoneessa on päivisin yli viisitoista astetta ja siellä on kiva piipahtaa lämmittelemässä välillä. Ensimmäiset siemenpussit on jo ostettu ja kylvinkin eilen salviaa, punaista ja tavallista basilikaa sekä paprikaa. Tyttären ostamat sarviorvokin siemenet istutamme tänään yhdessä.

Onneksi on tuo navetta jossa on paljon ikkunatilaa sekä ulkoeteinen joka ei enää mene miinuksen puolelle öisin, ei tarvitse taloon sisälle tuoda noita taimipotteja. Kun muutimme, navetan vintiltä löytyi pahvisia taimipotteja muutaman vuoden tarpeisiin, sellainen reilun metrin kokoinen pahvipaketti on täynnä niitä. Seuraavaksi voisi laittaa chilejä ja erilaisia tomaatteja...miksei tuo pikkukylän puutarhapuoli jo aukea!


Kävin lauantaina Lahdessa korukivimessuilla ja Plantagenissa. Kivistä kerron toisessa postauksessa mutta Plantagen oli aivan ihana paikka, ja löytyi ihan helposti sieltä kodin terran lähistöltä. Kaikkea olisi tehnyt mieli hankkia mutta tyydyin kylvömultaan, pariin mininarsissiruukkuun ja helmishyasintteihin sekä yhteen aivan ihanan perhoskämmekkään. Sen valitseminen niistä kaikista ihanista vaihtoehdoista ja eräs vanhempi rouva kertoikin että pitää valita sellainen jossa on sekä kunnon lehdet että paljon kukkia.


Pelloilla käy kuhinaa kun työmiehet vaihtavat sähkölinjojen tolppia, pojallani riittää ihmeteltävää erilaisissa koneissa. Maisema on tällä hetkellä jotenkin aution näköinen kun on jo pidemmän aikaa tottunut maisemaa rumentaviin tolppiin.

Nyt.


Ennen.

No comments: