Monday, April 23, 2007

Pientä pihapuuhastelua II

Täällä on tänä keväänä tuullut tavallista rajummin ja näyttää hurjalta kun suuret kuuset taipuvat kuin oksat tuulessa. Kaadoimme kolme suurta puuta pihapiiristä ennenkuin tuuli kaataa ne ja jotain hajoaa.
Pihakuusi sijaitsi tuossa keskellä alenpaa kuvaa, traktorinrenkaan oikealla puolella näkyy vielä pätkä kantoa. Nyt on helpompi valvoa lasten leikkejä pihalla ja kuusen tilalle voin istuttaa jonkin sievemmän puun, kuten pihlajan tai tammen. Vai ehkä kirsikan?

Näkymä keittiöstä avartui ihan huimasti, ja sisällä on nyt paljon valoisampaakin. Multakasan tilalle tulee kivimuuria ja syreenejä sekä kivettyä oleskelualuetta. Nyt kuvassa näkyvät pölkytkin ovat kadonneet ja on kuin puuta ei olisi ollutkaan, kanto jäi näet maan sisään piiloon.

Kuusen ja männyn vierestä kaadoimme tuon suuren koivun joka olikin sisältä lahonnut. Halusin varjella sievää kasvihuonettani (nykyään kuvassa näkyvän matalan kuusiaidanteen kohdalla) putoavilta mädiltä oksilta jotka olisivat kaikkien murphyn lakien mukaan osuneet juuri keskelle laseja.Näyttää tyhjältä tuo maisema kun koivuun oli jo tottunut, mutta koivun vierestä kasvaa jo lupaavia uusia koivuja jotka saavat varmaan uutta potkua kasvuunsa kun vanha puu on poissa. Kuvassa näkyy myös kaksi ahkeraa urakoitsijaa viimeistelemässä porrasprojektia. Onni on puutarhatöihin osallistuva kumppani: <3<3

1 comment:

Hannele said...

Minä ehkä olisin ensteks poistanut ne alaoksat ja miettinyt, ennen kuin poistan koko pihakuusen..